Doprava zdarma po České republice a Slovensku při nákupu nad 1500 Kč.

JAK SPRÁVNĚ SKLADOVAT OBLEČENÍ A DOPLŇKY?

JAK SPRÁVNĚ SKLADOVAT OBLEČENÍ A DOPLŇKY?
26.jpg

I to nejkvalitnější oblečení nebo doplňky při nesprávném skladování rychle ztratí své kouzlo. Péčí o oblečení, jeho správným skladováním a čištěním bude nejen mnohem lépe vypadat, ale také nám bude dlouho sloužit. Jak tedy jednotlivé kusy oblečení uložit, aby vždy vypadaly dobře?



Obsah:

1. Obleky, bundy a kabáty

2. Košile

3. Mikiny a trička

4. Svetry

5. Kravaty

6. Kalhoty

7. Boty



    1. Obleky, bundy a kabáty

    Tyto položky pánského šatníku musí být vždy uloženy na ramínkách. Důležitou otázkou je zde jejich tloušťka – vybírejte silnější ramínka ze dřeva nebo plastu a vzdejte se tenkých drátěných. Silnější ramínko zabrání ztrátě tvaru paží. Nezapomeňte před pověšením oblečení vytáhnout z kapes všechny těžké předměty. Mnoho mužů si klade otázku, zda by se oblek neměl po každém použití schovat do krytu. Pokud je skladován v uzavřené skříni a pravidelně používán, není kryt nutný. Jiné je to při vyndání a oblékání obleku spíše výjimečně – obal pak oděv ochrání před prachem.

    2. Košile

    Košile lze na rozdíl od obleků zavěsit do skříně na ramínka z tenkého drátu. Pokud máme v šatníku košile, které nepoužíváme každý den, můžeme je uložit i složené do polic. Nezapomeňte je pak vyžehlit – košile uložené na ramínku by měly být ihned připraveny k oblékání.

    3. Mikiny a trička

    Stejně jako u košil, i mikiny a trička lze skladovat dvěma způsoby – pověsit ve skříni na tenké ramínko nebo složit na polici.

    4. Svetry

    V případě tohoto kusu oblečení se musíme vzdát ramínek – tenkých i silnějších. Svetry zavěšené ve skříni velmi rychle ztrácejí tvar a roztahují se. Perfektní způsob, jak uložit svetry, je složit je a položit na police.

    5. Kravaty

    V případě kravat je mnoho možností uložení - můžeme je zavěsit na speciální ramínka na kravaty, dát naplocho do šuplíku nebo srolovat na ruku do ruličky. Bez ohledu na způsob, který zvolíte, platí jedno základní pravidlo – kravaty mějte vždy rozvázané.

    6. Kalhoty

    Kalhoty se nejlépe skladují na ramínkách se žábami. K elegantním kalhotám můžeme zvolit ramínka s hrazdou.

    7. Boty

    Pravidelně používané boty je nejlepší uchovávat v botníku nebo na podlaze. Ty, které nasazujeme méně často, si můžeme nechat v krabicích. V obou případech se vyplatí použít dřevěné botníky, které pomohou udržet správný tvar boty. Pokud nemáme dřevěné desky, můžeme použít noviny nebo papír.